Udgivet i Indretning & Livsstil

Plakater til hjemmet - 4 tips til fede plakater du kan hænge op derhjemme

Af Rammen.dk

De fleste af os vil gerne pryde vores vægge med skønne billeder og malerier, men det er langt de færreste, der har råd til at bruge mange tusinde kroner på ægte kunst. Mangler du noget smukt at hvile øjet på derhjemme og samtidig undgå at prisen ender op i et svimlende beløb, kan du med fordel dekorere med plakater.

Der findes et utal af motiver og prints, som alle tilfører en masse personlighed til din stue, dit køkken, ja endda til dit badeværelse, så uanset om du er til stærke farver eller enkle stregtegninger, er der noget for dig.

Flotte plakater på væggene samler nemlig et rum og er prikken over i’et i indretningen.

Byd berømte kunstnere velkommen i stuen

Er du kunstinteresseret, og har du forelsket dig i ét eller flere værker, som du ville ønske kunne hænge hjemme i din stue? Så er der en god nyhed til dig, for det kan de faktisk! Eller rettere sagt, plakater af værkerne kan.

Du kan i dag gå på opdagelse i et hav af kunstplakater af verdenskendte og populære kunstnere, såsom Monet, Picasso og Gustav Klimt, hvis motiver spænder over en bred vifte af minimalistiske illustrationer, impressionistiske malerier, dynamisk abstrakt kunst og meget andet.

Et godt valg er klassiske og tidløse designs som f.eks. Viggo Vagnbys plakat Wonderful Copenhagen. Sådanne prints går aldrig af mode, og måske behøver du aldrig at skifte dem ud.

Kunstplakater er altså en glimrende og langsigtet måde at peppe indretningen op på og til at vise, hvem du er.

Rolige naturmotiver i soveværelset

Hvis vi har brug for ro, foretrækker mange af os at tage ud i naturen. Naturens kræfter giver frisk ilt i lungerne og hjælper os med at rense tankerne. Der er derfor heller ikke noget at sige til, at vi i norden er glade for at bruge naturens materialer i vores indretning. 

Synes du, at dine vægge mangler et strejf af natur, kan du rette op på det ved hjælp af plakater med naturmotiver. Disse er afslappende at kigge på og skaber harmoni i dit hjem, uanset hvilket rum du hænger dem op i.

Hvad enten du nyder at gå ture på stranden, har en forkærlighed til havet eller fortaber dig i skovens træer og liv, kan du finde netop dit foretrukne landskab.

Naturbilleder er især velegnede til soveværelset. Her prioriterer mange en helt enkel indretning med så få forstyrrende elementer som muligt. Naturmotiverne er netop rare for øjet og har en nærmest meditativ effekt, der vil hjælpe dig med at finde ro.

Pynt børneværelset

Har du børn, må du absolut ikke glemme børneværelserne, når du er på udkig efter plakater. 

Er dine børn helt små, kan du med fordel vælge børneplakater med fine farver og mønstre, så de har noget flot og visuelt stimulerende at kigge på. Det er også en god løsning at pryde væggene i børneværelset med både lærerige alfabet- og talplakater, verdenskort eller forskellige dyretegninger.

Har du en fodboldpige, en hesteelsker, en gamer eller noget helt fjerde, kan du også sagtens finde stilfulde plakater, der netop er tilpasset dit barns interesser og hobbyer. Vælg mellem grafiske mønstre, fotokunst, illustrationer og meget andet - som alle andre værker fås børneplakater nemlig i alle tænkelige stilarter.

Det er ofte også muligt selv at designe en plakat med stjernetegn eller skræddersyede initialer, hvilket fungerer fantastisk som en flot og personlig gave, hvis du har en fødselsdag eller en barnedåb i kalenderen.

Lav en smuk billedvæg

For at dine plakater kan komme til deres ret, kræver de naturligvis den rette plads i hjemmet. Du kan sagtens hænge dem op forskellige steder for at give liv i alle boligens rum, men det er også super smukt at samle dem på én væg. Det gør sig især gældende, hvis du har mange billeder i forskellige størrelser. 

En sådan væg er en fantastisk installation i hjemmet, hvor mange små kunstværker bliver samlet til ét stort. Du kan sammensætte billedvæggen præcis, som du har lyst til og endda tilføje dine egne personlige billeder eller andre dekorative elementer. På den måde vil du og din personlighed skinne tydeligt igennem.

Nogle gange får en billedvæg desværre et lidt rodet look, hvis man ikke holder en rød tråd. Det er dog ganske enkelt at skabe ved f.eks. at putte plakaterne i ens rammer eller nogle, der minder om hinanden i farven, og som går godt til resten af din indretning.

Hvis du vil undgå huller i væggen, findes der forskellige alternativer, såsom klæbesøm og -strips, så billederne er lette for dig at flytte rundt på, uden at du behøver at bore. Du kan også vælge at opsætte en gallerihylde, så du nemt og uden værktøj kan udskifte og tilføje nye motiver og dermed få det samlede udtryk præcis, som du vil have det.

Find det du mangler på rammen.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 8.254 produkter fra mere end 101 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 8.817 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-15 09:04:02.

19
Produkttyper
8.254
Produkter
101
Forhandlere
8.817
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.