Udgivet i Indretning & Livsstil

Sådan indretter du en hyggelig stue - 6 gode råd

Af Rammen.dk

Stuen er for mange mennesker det hjem, der samler familie og venner. Det er stuen, der danner rammerne for den hyggelige aften. Ønsker man en hyggelig stue, er det vigtigt, at man vælger den rette indretning. Her er det blandt andet vigtigt, at man finder den rette belysning samt de rette detaljer. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får 6 gode råd til, hvordan du indretter en hyggelig stue. 

Den rette belysning

Noget af det vigtigste du skal huske, når du ønsker at indrette en hyggelig stue, er at vælge den rette belysning. Den rette belysning er afgørende for, hvordan udtrykket i din stue fremstår. Vælger du i en varm belysning, kan du hurtigt skabe et hyggeligt udtryk. Vælger du derimod en kold belysning, skaber du et mere eksklusivt udtryk. Kold belysning bruges ofte i entreer, køkkener og badeværelser. Disse rum kræver nemlig bedre belysning end eksempelvis en stue eller et soveværelse. 

Når du har fundet den rette pærer, med den rette belysning, er det tid til at vælge en lampe. Dette er den svære del! Der findes nemlig et stort udvalg af diverse forskellige lamper på markedet. Har du en lille og intim stue, kan det være en god ide at have en enkelt loftslampe og en gulvlampe.

Har du dog en større stue, med mange forskellige møbler, kan du investere i flere forskellige loftslamper og gulvlamper, der kan lyse rummet op på en behagelig måde. Ønsker du en rolig og afslappet stemning i din stue, kan du vælge neutrale lamper, der ikke fylder for meget i rummet. Den rette belysning gør uden tvivl en stor forskel for stemningen i et rum!

De små detaljer

Det hyggelige aspekt i en stue ligger ofte i de små detaljer. Rummet kan hurtigt blive koldt og kedeligt, hvis man blot dekorerer det med få essentielle møbler. Ønsker du at skabe en hyggelig stue, kan det altså være en god ide at dekorere og indrette rummet med flere forskellige små, personlige detaljer.

Dette kunne eksempelvis være vaser, blomster, lysestager, bakker og meget andet. Her handler det blot om at være kreativ, og prøve sig frem! Der findes næsten intet hyggeligere end at kunne gå rundt i sin stue og opdage små gemte minder. Dette er desuden enormt sjovt og hyggelig for familie og venner, der besøger hjemmet!

Benyttelse af væggene

Et rumt bliver hurtigt kedeligt og trist, hvis væggene ikke bliver benyttet. Dette gælder især, hvis der er højt til loftet. Det gælder også, hvis væggene blot er malet hvide. Der findes flere forskellige måder, hvorpå du kan benytte væggene i din stue. Du kan eksempelvis vælge at ophænge mindeværdige billeder. Du kan også vælge at male væggene i en sjov farve. Mulighederne er mange! Her gælder det igen om at være kreativ og prøve sig frem. Husk altid: hvis du maler væggen en grim farve, der ikke passer til stemningen, kan du altid male den over igen.

Prioritering af opbevaring

For mange er stuen ikke kun det sted, der bringer mennesker sammen, men også det sted, hvor opbevaringen prioriteres. I stuen findes der nemlig mange forskellige, smarte opbevaringsmuligheder. Du kan blandt andet opsætte en smart reol, der kan inkluderes i indretning. Du kan også vælge at opsætte reoler eller skabe, der kan flettes ind i den hyggelige stemning.

Det er op til dig at vælge, hvad du opbevarer i din stue. Mange vælger at opbevare fotoalbum og minder, da disse ofte tages frem i stuen. På denne måde kan familiemedlemmer og venner være med til at kigge tilbage på de mange, dejlige minder.

De rette møbler

Ingen stue er komplet uden de rette møbler. Der findes et stort udvalg af diverse forskellige stuemøbler, så her er det bare med at vælge dem, der kan skabe den rette stemning i netop din stue. Ønsker du et afslappet og hyggeligt udtryk, skal du holde dig fra møbler af læder og andre skinnende materialer. Dette er nemlig med til at give et koldt og ukomfortabelt udtryk. Ønsker du at skabe en hyggelig stemning, skal du stedet vælge møbler af bløde materialer. Dette kunne eksempelvis være bomuld, som ikke kun er flot, men også komfortabelt at sidde i. 

Nogle vælger blot at indrette deres stue med en sofa. Du kan dog også vælge at indrette din stue med flere forskellige, komfortable møbler. Ønsker du flere forskellige møbler i din stue, kan du indrette med både en sofa, en lænestol og en chaiselong. Der findes mange muligheder! Prøv dig frem, og find ud af, hvad der egentligt fungerer for dig og din indretningsstil.

Det primære omdrejningspunkt

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det vigtigt, at du finder et primært omdrejningspunkt i din stue. Det primære omdrejningspunkt er det sted, dine møbler peger imod. Det er her, familie og venner kan samles. Har du ikke et primært omdrejningspunkt i din stue, vil du hurtigt opdage, at rummet og møblerne ser malplaceret ud.

Mange vælger, at deres omdrejningspunkt skal være fjernsynet. Ønsker du dog ikke et fjernsyn i din stue, kan du vælge at omdrejningspunktet skal være en billedvæg, en større reol eller andet. Uanset hvilken løsning du vælger, vil det uden tvivl skabe en masse hygge i din stue!

Nu er du 100 procent klar til at indrette en hyggelig og komfortabel stue.

Find det du mangler på rammen.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 8.254 produkter fra mere end 101 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 8.817 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-15 09:04:02.

19
Produkttyper
8.254
Produkter
101
Forhandlere
8.817
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.